magdalenalinden.blogg.se

Strand och solsken

Publicerad 2014-04-01 15:00:00 i Kina,

Jag tog ledigt från skolan två dagar den här veckan för att spendera tid i staden med en släkting som kom på besök. Under två dagar lyckades jag visa allt från stranden till de små slingriga gatorna i de äldre delen av staden. Det går att beskriva den kinesiska atmosfären i ord, men den måste upplevas för att förstås. 
Street BBQ är ett vanligt fenomen här. Du plockar grönsaker, skaldjur och kött och lägger i en plastkorg. Maten grillas direkt och äts utomhus. Verkligen mysigt! 
En kinesisk dam lagar dumplings. Smart lösning med stolen?
Grönsakerna levereras till restaurangen. 
Jag har nu hunnit utforska många av stadens kaffehak. Det känns däremot konstigt att betala lika mycket för en kopp kaffe som för vad två måltider kan kosta. Det är viktigt att påpeka att du vill ha svart kaffe. Påpeka att svart kaffe inte innehåller mjölk. Eller socker för den delen. Glöm även inte att säga att du vill ha varmt kaffe och inte kallt. 
Fiskenäten rensas på stranden i gassande solsken. Jag hade ännu en fotosession med kinesiska turister och sedan satte vi oss och beraktade havet.
En fiskare hoppar på en flotte av frigolit och paddlar in till stranden. Det syns att han brukar göra det här varje dag. Han går sedan iland på stranden och trär frigolitflotten på bambupinnen och bär den på ryggen när han nöjt går hem efter dagens arbete på sjön. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Magdalena

I started this blog to share thoughts about my life in China with future me and anyone else interested. Now I live in Sweden again and will share some moments of other travels.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela